NL in West Japan

Restaurant and winkel in Ibaraki. Verkoopt pannenkoeken, erwten soep, gouda kaas, koffie en meer! 

Stroopwafel winkel in Kobe. Verkoopt versgebakken stroopwafels in verschillende Nederlandse en Japanse smaken. 

Het consulaat-generaal gevestigd in Osaka staat klaar om Nederlandse ondernemers te ondersteunen bij het zakendoen in Japan. Zij kunnen u onder meer helpen met informatie over de Japanse markt of met het vinden van zakelijke contacten in Japan.

 Het Nederlandse paviljoen wil een platform worden om verschillende perspectieven en expertise samen te brengen en gezamenlijke oplossingen te bedenken voor mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering, voedselonzekerheid en gezondheidsbedreigingen. 

Tsurumiryokuchi Park bevindt zich op de plek  waar de twaalfde Internationale tuin- en groentententoonstelling werd gehouden in 1990. Na de Expo werd de site omgevormd tot een herdenkingspark. In de "Mountain Area" staat een grote Nederlandse molen en bloemen tuin, een beroemd symbool van het park, en de expo.

Museum en parfum winkel in het voormalig Nederlands Consulaat-Generaal in Kobe. Het Holland House is een van de gepreserveerde residenties van buitenlandse kooplieden en diplomaten in de wijk Kitano Ijikan.  


De Japan-Netherlands Association of the Kansai is een vereniging opgercht in 1959 voor bevordering van culturele en economische uitwisseling en verdieping van wederzijds begrip en vriendschap tussen Japan en Nederland.  

Het JNSC is een initiatief van het Centre for Japan Studies (Rijksuniversiteit Groningen) en de Universiteit van Osaka. Elk jaar organiseren studenten van beide universiteiten een interculturele conferentie en bespreken zij belangrijke thema's en vergelijken hun ervaringen met verschillende onderwerpen.

Tekijuku was een particuliere school voor westers onderwijs en geneeskunde, opgericht in 1838 door OGATA Koan (1810-1863). Het was een plek om westers onderwijs te volgen, dat via Nederland naar Japan werd geïmporteerd. Het Tekijuku Commemoration Centre wil dienen als een van Japans centra voor Nederlands onderzoek en onderwijs.

Uit een klein appartementje verstopt in de steegjes van Osaka brengen wij je de cultuur, politiek en samenleving van Japan als gezien door de ogen van Japanologen. 


Old Photos of Japan is een virtueel museum voor het Japanse visuele erfgoed van het dagelijks leven tussen de jaren 1850 en 1960, opgericht door Kjeld Duits. Sinds 2007 heeft de organisatie vele duizenden zeldzame vintage afbeeldingen verworven, gescand en onderzocht.

Onderzoeksproject naar de volledige geschiedenis van Nederlandse diplomatieke locaties in Japan. Het werd uitgevoerd door Kjeld Duits in opdracht van de Nederlandse Ambassade in Tokio. 

Tips voor deze pagina?

Stuur ze naar beheer@hollandjapan.com!